Activiteiten

In de directe omgeving kunt u fietsen, wandelen of kanotochten maken.

 

Fietsen

De directe omgeving is ideaal om te fietsen. Zowel recreatief als echt sportief. Langs de rivier kunt u prachtige fietstochten maken zonder al te veel hoogteverschil. En voor de wat sportievere fietsers zijn de bergen een mooie uitdaging. De stijgingspercentages lopen uiteen van 3 tot 10 procent. En overal wordt u na het klimmen beloond met een prachtig uitzicht.

 

Wandelingen

Vanuit het huis kunt u mooie wandelingen maken, variërend van langs de rivier tot klauteren langs watervalletjes. Er zijn genoeg uitgestippelde 'randonnées' over onverharde paden, maar ook over de landweggetjes is het heerlijk wandelen. Kortom, genoeg mogelijkheden. Op camping La Plaine kunnen ze u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden.

 

Kano

Op 5 kilometer afstand van het huis is een kanoverhuur. U kunt kiezen voor een kanotocht over de Lot van 10 kilometer of 20 kilometer. De rivier is overal diep genoeg, zodat u niet snel komt vast te zitten. Er zijn diverse stroomversnellingen. Ook met kinderen zijn de kanotochten heel goed te doen. Vanaf het water beleeft u de spectaculaire Vallée du Lot weer op een geheel andere manier.

 

Golf

In Aurillac zijn twee prachtige golfbanen: een 9 holes en een 18 holes. Voor beide banen hoeft u niet te reserveren. De green fee is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

 

Camping La Plaine

Op ongeveer een kilometer van het huis, aan de andere kant van de heuvel, is een rustige en kleinschalige camping: La Plaine. Deze camping wordt gerund door een Nederlands echtpaar. In de maanden juli en augustus is er op de camping iedere morgen van 10.00 tot 12.00 animatie voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Ook gasten van Maison Aveyron kunnen hier gebruik van maken. Verder is er op deze camping een tennisbaan waar u tegen betaling kunt tennissen en vinden er diverse activiteiten plaats, waar u aan deel kunt nemen.